inapoi la ARHITECTURA
SUNRISE CONDOMINIUM

Arhitectură: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Diana Nitreanu
Tip: rezidenţial, locuinţe unifamiliala P+1
Suprafaţă: 100 mp / unitate
Locaţie: se poate implementa pe loturi dreptunghiulare
An execuţie: proiect ce se vinde la cheie, proiectare + executie
Stil: minimalist

Context
Sunrise Condominium prezinta modele de case concepute intr-o maniera minimalista, afișând un design unic, care exprimă simplitate modernă.
Scopul a fost de a realiza o mini comunitate privata si modernă, cu doar 12 unități care sa satisfaca nevoile complexe ale viitoarelor familii ce vor achizitiona cate un imobil in acest cartier.

Concept
Proiectul este conceput pentru a veni in intampinarea nevoilor celor care doresc sa se mute din agitatia orasului aglomerat, intr-o comunitate ferita de galagie si noxe.
Sunrise Condominium este un pas mic pentru cuplurile de tineri, care isi achizitioneaza primul imobil, ce se incadreaza in dimensiuni medii, avantajos pentru obtinerea unui credit dedicate achizitionarii primei case.
Toate cele 12 unitati sunt guvernate de un aer modernist, concentrându-se pe simplitate, dar in acelasi timp accentuand luminozitatea clădirii prin tonul predominant de alb, spart de insertiile de marmura, alama si lemn, destinate sa creeze o fatada ritmata.
Mai mult decât atât, planul de situatie a fost gandit in asa fel incat sa creeze un spatiu aerisit, intim pentru fiecare familie in parte, creand un mediu propice pentru a se naste o comunitate privata sau “un cartier social”.
Layout-ul fiecărui modul, subliniaza designul aerisit și spațiul creativ generat în rândul locuitorilor, eliminând senzația de disconfort produsa de aglomeratie.
In plus, indirect, aspectul armonios, creaza senzatia de energie pozitiva intre viitorii locuitori, ccat si comunitate vibranta.

La nivel de compartimentare si functionalitate a modulelor tip duplex, acestea descriu un plan de nivel efficient, fiind dotate: la parter – garaj pentru 2 masini, living, bucatarie cu dining si grup sanitar pentru oaspeți.
Din intrarea principală se poate vedea camera de zi, cat si zona de gradina din spate.
Zona de zi este de tip open space, in relatie directa cu toate celelalte functiuni de zi, in timp ce zona de noapte este situata la etaj, pentru a accentua starea de calm si intimitate.