inapoi la ARHITECTURA
CASA S

Arhitectură: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Raluca Crintea
Tip: rezidenţial, locuinţe unifamiliala P
Suprafaţă: 250 mp
Locaţie: Pipera, Bucuresti
An execuţie: 2016
Stil: minimalist, elemenente traditionale romanesti

Terenul pe care este amplasata locuinta are o suprafata de 1000mp si este situat in apropierea padurii Pipera.
Beneficiarii sunt o familie cu un copil si au dorit o locuinta care sa se desfasoare integral la nivelul parterului pentru a exista o legatura permanenta intre toate spatiile interioare si gradina, dar si posibilitatea amenajarii de spatii noi in viitor, odata cu cresterea familiei. Podul cu o suprafata construita de 77mp, a fost gandit astfel incat sa poata gazdui pe viitor un dormitor cu baie si dressing, si o camera multifunctionala (office, dormitor oaspeti etc.).
Locuinta are o suprafata construita la parter de 194mp si este realizata cu structura de lemn pe fundatii din beton armat. Invelitorile sunt partial tip terase inierbate si tip sarpanta peste zona de pod pentru o inaltime mai mare.
Aspectul architectural este o fuziune intre clasicul romanesc si minimalism atat prin materiale cat si prin formele folosite.
Functiunile au fost distribuite astfel incat zona de zi si zona de noapte sa fie separate de accesul in locuinta in apropierea caruia se afla si un birou care poate fi utilizat la nevoie ca si camera pentru oaspeti.
Fiecare incapere, inclusiv holul din zona de noapte, beneficiaza de o alta priveliste asupra proprietatii si vecinatatilor, pentru a profita la maxim de locatia terenului.
Golurile sunt mari spre intimitatea proprietatii, cu terase separate si gradini amenajate special pentru fiecare zona, iar spre strada un singur gol in zona bucatariei, ce da locuintei un aspect introvert si modest, asa cum au dorit beneficiarii.