inapoi la ARHITECTURA
CASA SAMURCASI

Arhitectură: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Crintea Raluca
Tip: rezidenţial, locuinţe înşiruite P+1
Suprafaţă: 450 mp
Locaţie: Sămârcaşi, Ilfov
An execuţie: 2015
Stil: clasic, modern

Context
Sămârcaşi este un model de casă înşiruită, formată din 3 corpuri de tip duplex, pentru trei familii. Importanţa gândirii unui design diferit şi specific fiecăruia dintre ele, în acelaşi timp păstrând unitatea compoziţiei arhitecturale, a fost principala necesitate. Din punctul de vedere al stilului arhitectural, clienţii, două surori şi părinţii acestora, au dorit un aspect clasic, cu interioare moderne.

Concept şi execuţie
Casa pe structură de lemn este un proiect de casă tip duplex, două module având regimul de înălţime parter + etaj, fiind dispuse în extremităţile laterale ale celui de-al treilea modul ce se desfăşoară la mijloc doar pe zona parterului.

Cele două apartamente ale celor două surori se află în oglindă şi au o zonă de zi ce se află la parter care include bucătăria, livingul şi zona pentru dining. La etaj se află zona de noapte, fiecare apartament cuprinzând două dormitoare cu baie pe hol şi un dormitor matrimonial cu baie proprie şi dressing generos.

Apartamentul părinţilor, care se află situat între cele două apartamente, include un dormitor, o baie şi un open space cu living, bucătărie şi zonă pentru dining.

Toate cele trei apartamente au intrări separate şi toate zonele de zi sunt orientate către grădina din spate, unde membrii familiei se pot reuni pe o terasă comună, oferind intimitatea dorită.

Partea din faţă a casei, orientată spre stradă, are un aspect mai subtil cu dimensiuni mici ale funcţiunilor secundare (băi, dressing-uri, holuri), spre deosebire de partea din spate, în care atât zona de zi, cât şi dormitoarele aflate la etaj, propun spre exterior geamuri mari pe toată înălţimea nivelului, care asigură multă luminozitate.