inapoi la ARHITECTURA
CASA P

Arhitectură: Laboratorul de arhitectură
Arhitecţi: Cristina Stroe
Tip: rezidenţial, P+1
Suprafaţă: 270 mp
Locaţie: Str. Erou Iancu Nicolae, Bucuresti
An execuţie: 2017
Stil: clasic – modern

Proiectul a fost demarat in ideea de a amenaja o casa unifamiliala abia achizitionata pentru o familie tanara cu 2 copii mici. Apoi din nevoia de spatiu de bucatarie si dining ne-am hotarat sa ne extindem cu bucataria, sa marim terasa si sa o acoperim. Ulterior chiar sa facem o bucatarie de vara cu zona de barbeque.
Clientii si-au dorit un stil clasic modern american, si astfel am simtit nevoia sa refacem si exteriorul si sa coboram parapetul ferestrelor de la parter.

Exterior:
Fatadele au fost modificate, placandu-se toata anvelopa cu un alt strat de polistiren pentru o izolatie termica mai buna si pentru a recrea aspectul clasic cu nuturi. Pe colturi am adaugat placi decorative si in jurul geamurilor profile decorative. Iar la geamuri am adaugat obloane odata pentru functionalitatea lor cat si pentru plusul pe care il aduce din punct de vedere estetic.
Pe fatada posterioara am marit terasa si am acoperit o, unde am adaugat si o zona de bucatarie de vara cu gratar, in aceleasi finisaje cu intreg exteriorul. Iar in jurul casei, in gradina, am decorat cu lumina arhitecturala ce spala toate fatadele si vegetatia importanta din gradina.